Za maksimalnu veličinu ekrana prilikom korištenja ovih uputa preporučamo da u Internet exploreru pritisnite funkcijsku tipku  F11 .

Sve radnje u programu možete obaviti tipkovnicom ili mišem.
Ove upute imaju istovjetno zaglavlje kao što je zaglavlje u programu , a klikom na ime alata  ili pojedinu ikonu otvarate upute koje se odnose na mogućnosti tog alata
OSNOVNE TIPKE KOJE SE KORISTE U PROGRAMU
otvorit će ekran namijenjen unosu podataka i omogućiti promjenu podataka
otvorit će ekran namijenjen pregledu podataka
ili
ili
otvorit će ekran namijenjen dodavanju novih elemenata unosa
klikom na gumb potvrđujemo prethodni unos ili odabir
ili
klikom na gumb odustajemo od unosa te podaci neće biti unešeni ili izmijenjeni
klikom na gumb brišemo podatak, prethodno moramo potvrditi da zaista želimo brisanje.
Ukoliko je podatak povezan sa drugim podatkom potrebno je prethodno njega obrisati o čemu će Vas sam program upozoriti


Referencijalni Integritet -(zaštita od pogrešnog unosa i brisanja) je sistem pravila kako bi se osiguralo da veze između zapisa u povezanim tabelama budu važeće i da ne bismo slučajno obrisali ili izmjenili podatke.Prema tome referencijalni integritet osigurava postojanost svih podataka u bazi. Prilikom stvaranja ove aplikacije konstantno se vodi briga o tome da se onemogući NEŽELJENO brisanje podataka, prije provjere , kako se ne bi narušila cjelovitost baze podataka.Svaki puta kad Vam "iskoči" PROZOR UPOZORENJA ( ALERT ) dobro pročitajte poruku prije nego što kliknete na OK ili U REDU.

ZAPAMTITE  DA NE POSTOJI STORNO STORNA !
klikom na gumb zatvaramo otvoreni prozor unutar aplikacije
Tipkom TAB premještamo kursor  po poljima unutar ekrana za unos podataka , povratak u prethodno polje SHIFT + TABr  
"Plivajući" meniji
WMF Windows Metafile je grafički format datoteke na Microsoft Windows sustavima, izvorno dizajniran u ranim 1990-ih. Windows Metafiles namijenjeni su za prijenosne između aplikacija i svibanj sadrže vektorske i bitmap komponente. Za razliku od raster formate kao što je JPEG i GIF koje se koriste za spremanje bitmap grafike kao što su fotografije, skenira i grafika, Windows Metafiles uglavnom se koriste za pohranjivanje line-art, ilustracije i sadržaj stvoren u crtež ili prezentaciji programa.
Nemojte se pitati da li si možete priuštiti svakodnevno spašavanje podataka, već da li si možete priuštiti ne spašavanje podataka. Postoje zaštite od: ljudske greške, namjernog brisanja podataka, kompjuterskih virusa, pada napona, udara groma, hardverskog kvara, softverskog kvara, požara, poplave pa čak i krađe.

Ironija je da će lopov ukrasti računalo zbog samog računala, ali vama će nedostajati podaci. Podaci koji su njemu nebitni te će ih odmah izbrisati. Možda mislite da vam se hard disk neće pokvariti, možda i neće. Ali se može dogoditi tisuće drugih situacija, na koje treba biti spreman odgovoriti.

Postoji jedna zeznuta stvar koja se zove Murphy-ev zakon i on se pokazao često točnim prilikom rada na računalima. Taj zakon kaže da nije pitanje “Da li će prestati raditi?”, već je pitanje “Kada će prestati raditi?”. Preporučamo da radite spašavanje podataka i smjestite ih na što sigurniju lokaciju jer ako to ne činite, kada se dogodi najgore više nećete ni trebati…

U informacijskim  tehnologijama, sigurnosna kopija ili backup  se odnosi na izradu kopije podataka tako da se podaci ukoliko to bude potrebno mogu vratiti .
. Sigurnosne kopije korisne su prvenstveno za dvije svrhe. Prva je  vratiti stanje nakon katastrofe (kvara). Drugo je  vratiti mali broj datoteka nakon što su slučajno izbrisane ili korumpirane računalnim virusom.

Zbog navedenog sastavni dio programa je i program za izradu kopija podataka iz baze , a obaveza je SVAKODNEVNA izrada sigurnosne kopije, pohrana na USB stick i odnošenje sticka van ureda. Najbolje je zadužiti jednog djelatnika za sigurnost .SIGURNOSNE KOPIJE - VAŠA UGOVORNA OBAVEZA KOJU NIKAD NESMIJETE  ZANEMARITI
 
UPUTE UZ PROGRAM UPRAVLJANJE ZGRADAMA
Što je novo u programu
Obavijesti
ZAPAD-STAN d.o.o.  upute uz program UPRAVLJANJE ZGRADAMA
Poštovane kolege,nadamo se da ćete pomoću našeg, a sada i Vašeg programa "Upravljanje zgradama", biti u mogućnosti kvalitetno izvješćivati suvlasnike, ali i pratiti financijsko, pravno i tehničko poslovanje svake zgrade povjerene Vam na upravljanje. Upute opisuju svaki pojedini padajući meni i njegove pojedine mogućnosti. 

Također, imajte na umu da se mnoge opcije nalaze na DESNOJ tipki miša.
PDF  Portable Document Format – oblik je zapisivanja i sublimiranja različitih digitalnih formata kao što su tekst i fotografija. PDF olakšava komunikaciju zbog odnosa kvalitete i veličine podatka, a prihvatili su ga različiti sistemi kao standard. Zamisao mu je bila da se stvori aplikacija u tiskarskoj industriji koja će omogućiti komunikaciju različitih sustava, a da se pri tom sačuvaju fontovi i kvaliteta korištenih fotografija ili grafika.
Svako izvješće , račun ili bilo koju informaciju koju je moguće ispisati na standardni pisač moguće je spremiti u pdf formatu direktno iz programa.
NAČINI ISPISA DOKUMENATA